Espor

VCT EMEA Stage 2 Şampiyonu Karmine Corp Oldu

0

VCT EMEA Stage 2, VCT EMEA tarihinde ilk kez Berlin dışında düzenlenen finallerin ardından tamamlandı. Barselona’da oynanan Büyük Final’de Team Liquid’i 3-1 mağlup eden Karmine Corp, 2026 VCT EMEA Stage 2 şampiyonluğuna ulaşırken Valorant Champions Shanghai’a EMEA’nın bir numarası olarak gitme hakkını elde etmiş oldu.

Karmine Corp, seriye Sunset ve Ascent galibiyetleriyle başladı. Sunset’i 13-7, Ascent’i ise 13-6 kazanan KC, Büyük Final’de kısa sürede 2-0 üstünlüğü yakaladı. Team Liquid, Lotus’ta aldığı 13-7’lik galibiyetle seride kalmayı başardı.

Şampiyonluğu belirleyen Summit’te Team Liquid ilk yarıyı önde tamamlamasına rağmen Karmine Corp ikinci yarıda geri dönüş yaptı ve haritayı 13-10 kazandı. Böylece seriyi 3-1’le noktalayan Karmine Corp, VCT EMEA Stage 2 kupasının sahibi oldu.

Barselona Finallerinde İki Türk Takımı

VCT EMEA’nın ilk kez Berlin dışına taşıdığı finaller, Türkiye adına da önemli bir başarıya sahne oldu. FUT Esports ve Fire Flux Esports, Barselona Finalleri’ne kalan son dört takım arasında yer alarak Türkiye’yi aynı sahnede temsil etti.

Fire Flux, VCT EMEA tarihinde Barselona Finalleri’ne yükselmeyi başaran ilk Challengers takımı oldu. Playoff yolculuğunda Team Vitality ve BBL Esports’u mağlup eden Türk ekibi, 28 Ağustos’ta oynanan Alt Grup karşılaşmasında Team Liquid’e 2-0 mağlup olarak turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

FUT Esports da finallerde ilk üç içerisinde yer aldı. Üst Grup Finali’nde Karmine Corp’a 2-0 mağlup olan FUT, ardından Alt Grup Finali’nde Team Liquid’e 3-0 kaybederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Türk temsilcimiz, sezon boyunca topladığı Şampiyona Puanları sayesinde Valorant Champions Shanghai’da mücadele etmeye hak kazandı.

VCT EMEA Finalleri İlk Kez Berlin Dışında

Barselona etkinliği, VCT EMEA tarihinde ayrı bir önem taşıdı. Stage 2 Finalleri ile birlikte VCT EMEA, tarihinde ilk kez finallerini Berlin dışına taşıyarak büyük bir arena etkinliğiyle farklı bir şehirde taraftarlarla buluştu.

28-30 Ağustos tarihlerinde Badalona’daki Olímpic Arena’da gerçekleştirilen finaller, üç gün boyunca bölgenin en iyi takımlarını Valorant topluluğuyla bir araya getirdi.

Taraftarlar İçin Üç Günlük Festival

Finallerle birlikte 28-30 Ağustos tarihlerinde Badalona’daki Olímpic Arena’da düzenlenen ücretsiz VCT EMEA Taraftar Festivali de Valorant topluluğunu üç gün boyunca Barselona’da bir araya getirdi.

Festivalde taraftarlar, profesyonel oyuncularla 1v1 mücadele edebilecekleri oyun alanlarının yanı sıra FUT Esports, Fnatic, Gentle Mates, Team Heretics ve Team Vitality’nin stantlarını ziyaret etme fırsatı buldu. Katılımcılar ayrıca sekiz topluluk sanatçısının eserlerinin yer aldığı Sanatçılar Geçidi’ni gezdi ve MOSAICCOS iş birliğiyle düzenlenen mozaik atölyesinde Valorant temalı magnetler tasarladı.

Sonraki Durak Shanghai

VCT EMEA Stage 2’nin sona ermesiyle EMEA ekipleri için sıradaki durak Valorant Champions Shanghai olacak. 24 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sezonun en büyük VALORANT turnuvasında Karmine Corp, Team Liquid, FUT Esports ve Team Vitality, EMEA’yı dünya şampiyonluğu mücadelesinde temsil edecek.

Espor Next
Türkiye Espor camiasının en genç hesabı gururla sunar...

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Espor