Festival kapsamında kurulan Loot Market’te (Koleksiyon Pazarı) ziyaretçiler sevdikleri oyunların karakterlerine ait ürünlerden alışveriş yaparken yerli bağımsız oyun stüdyolarının geliştirdiği oyunları deneyimlediler.
Tam 48 saat süren Game Jam (Oyun Yapım Maratonu) kapsamında geliştiriciler 17 yeni oyun ortaya çıkarırken festival kapsamında 130’dan fazla oyuncu influencer da takipçileriyle bir araya geldi.
“GG CON 1.0 Türkiye’de Oyun ve Dijital Eğlence Alanı için Buluşma Noktası Oldu”
GGC’nin Kurucularından Halil Karabulut, festivale ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “GGC Oyun ve Eğlence Festivali’ni, oyun ve dijital eğlence ekosistemini tek bir çatı altında buluşturan kapsamlı bir platform olarak hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yolculukta öncelikle Tanas Fuarcılık’a, ardından Byte, GamingGenTR, StartGate, Hiraru Games ve Horizon Journey’e, irili ufaklı tüm katılımcılarımıza bizlerle birlikte yürüdükleri için çok teşekkür ediyorum. Oyun, dijital eğlence ve yaratıcılığı tek bir başlık altında toplayarak her yaştan ziyaretçiye hitap eden bir deneyim sunarak 3 günde 10 bin kişiyi ağırladık. Ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebildiği, gençlerin kendilerini ifade edebildiği ve herkesin bu kültüre güvenle dahil olabildiği bir buluşma noktası oluşturduk. GG CON, Türkiye’de oyun ve dijital eğlence alanında sürdürülebilir bir buluşma noktası haline geldi. Bu festivalin sektöre uzun vadeli değer katacağına inanıyoruz. Gelecek sene görüşmek üzere hazırlıklarımıza hemen başlayacağız.”
Cosplay ve Oyun Yarışmalarında 510 bin TL Nakit Para Ödülü Dağıtıldı
Cosplay Champions (Kostüm Şampiyonları) yarışmasında Alexstrasza karakteriyle Merve Perez birinci, Tusken Raider karakteriyle Furkan Şık ikinci ve Ahri karakteriyle de Alya Beyza Türkmen üçüncü oldu. En İyi Performans ödülü Queen of Hearts ile Alinda Özdemir’e, En İyi Aksesuar ödülü Hecarim ile Burçak Ustaer’e, En İyi Dikiş & Nakış ödülü Caleb ile Sibel Kınık’a ve En İyi Zırh ödülü de Mandalorian ile Mert Kaz’a verildi. En iyiler, toplamda 150.000 TL ödül kazandı.
Future Heroes (Geleceğin Kahramanları) yarışmasında ilk üç sıraya giren ve alternatif kategorilerde ödül kazanan yarışmacılar, toplam 50.000 TL nakit ödülün sahibi oldular.
Yarışmaların jürisinde oyun dünyasının tanınan isimleri Harry Field (@har_fie), Kelsey Atkins (@itsjinxie) ve Ben Bergmann (@maul_cosplay) yer aldı. Bu isimler, ilk kez GG CON’un davetlisi olarak Türkiye’ye geldiler.
GG CON Lan Arena’da gerçekleştirilen League of Legends, Counter Strike 2 ve Valorant turnuvalarında da kazananlara 150.000 TL nakit ödül paylaştırıldı. Bu turnuvaların yanı sıra Rocket League, Haxball, Fall Guys,Teamfight Tactics oyunları kapsamında da yarışmalar gerçekleştirildi. Byte tarafından gerçekleştirilen Warrock2 şampiyonasında 160.000 TL nakit ödül dağıtıldı.
Böylelikle festival kapsamında CosPlay ve Oyun yarışmaları çerçevesinde toplam 510.000 TL ödül, sahiplerini buldu.
72 Oyun Stüdyosu, 100’e Yakın Bağımsız Sanatçı ve 130’dan Fazla Influencer
GG CON 1.0: Dijital Oyun ve Gençlik Festivali’ne 72 adet yerli bağımsız oyun stüdyosu katıldı, 48 saatlik Game Jam (Oyun Yapım Maratonu) kapsamında toplam 17 yeni oyun geliştirildi. Festivalde kurulan Loot Market’e (Koleksiyon Pazarı) 100’e yakın bağımsız sanatçı ve atölye, ziyaretçilerin ilgisini çekecek ürünleriyle yer alırken festivali 130’dan fazla influencer ziyaret ederek takipçileriyle bir araya gelme fırsatı yakaladı.






















Comments